Informatie voor buitenlandse klanten

BEGELEIDING VAN DE PATIENT

Wij adviseren aan de patiënten nooit alleen te reizen of alleen te overnachten. Er wordt steeds gevraagd zich te laten begeleiden door familie of vrienden. Mocht dat voor U niet mogelijk zijn, gelieve daar ons op voorhand van te verwittigen, dan kunnen wij U op een andere manier van de gepaste begeleiding voorzien.

ROUTEBESCHRIJVING

Per auto
- Van de E40 autosnelweg Brussel - Oostende : neem afrit 9 Oostkamp. Volg de richting Brugge. U kan ons vinden 300 m na de derde rotonde op de linker zijde : Baron Ruzettelaan 242.
- Vanuit het centrum Brugge volgt U de richting Oostkamp : U bevindt zich dan op de Baron Ruzettelaan. U treft huisnummer 242 aan de rechter zijde.
- GPS : Baron Ruzettelaan 242

Per trein
Brugge is gemakkelijk bereikbaar vanuit de meeste (inter)nationale stations. Vanuit London of Parijs en Rijsel kan U de Eurostar nemen naar Brussel. Vervolgens is er een directe verbinding naar Brugge.
Vanaf het spoorwegstation kan U om de 20 minuten een bus nemen vanaf perron 4
- lijn 20 (Brugge-Oostkamp) : halte Baron Ruzettelaan – Benedictijnenstraat
- lijn 21 (Brugge-Zwevezele-Tielt) : halte Baron Ruzettelaan - Benedictijnenstraat
U kan uiteraard ook de taxi nemen vanaf het station naar de kliniek : Baron Ruzettelaan 242. Reserveer vooraf Uw rit aan de beste tarieven via MARTONY (tel. 0032.495.254.563 – martony@telenet.be – www.martony.be)

Per vliegtuig
Vanuit het buitenland zijn de best bereikbare luchthavens Lille (80 km), Brussel - Zaventem ( 80 km), Oostende (20 km) en Brussels South – Charleroi (110 km). Vanuit deze luchthavens zijn vlotte treinverbindingen mogelijk.
U kan uiteraard ook beroep doen op de airport shuttle. Boek op voorhand Uw rit aan de beste tarieven via MARTONY (tel. 0032.495.254.563 – martony@telenet.be – www.martony.be ).

OVERNACHTING

In een hotel
Als patiënt, maar ook voor de begeleider, is het in Brugge aangenaam vertoeven. In de stad zijn zeer talrijke en zeer betaalbare hotels aanwezig van alle categorieën. Let er op dat deze hotels vaak zeer interessante mid-week arrangementen aanbieden tegen zeer interessante tarieven. Vraag ernaar aan de hotels van Uw interesse.
Een ruim overzicht van de hotels vindt U op de site www.hotels-brugge.org .
Hotels waarmee vaak wordt samengewerkt zijn
- Hotel Die Swaene **** www.dieswaene.com
- Apollo Art Hotel **** www.apollohotelsresorts.com/page/hotels/apollo-arthotel-brugge/

In een “guest house” of ” bed and breakfast”.
Veel patiënten kiezen voor een bed & breakfast voor het meer persoonlijke karakter. Een uitgebreide lijst vindt U op www.brugge-bedandbreakfast.com .
Bijzondere aanbevolen :

Hof Ter Pierlapont
Zeedijkweg 23 A 8210 Loppem
tel +32 (0)50 82 21 67 fax +32 (0)50 84 04 15
www.hofterpierlapont.be

B&B Number 11
Peerdenstraat 11 8000 Brugge
tel +32(0)50 33 06 75
www.number11.be/

In het ziekenhuis
Voor bepaalde ingrepen is een hospitalisatie noodzakelijk. Dit gebeurt in het A.Z. Jan Palfijn te Gent. Bezoek de website op www.janpalfijn.be .

In Kliniek de Baronie zelf
Als U dat wenst kan een overnachting in de kliniek kan geregeld worden.

TOERISTISCHE INFORMATIE

Brugge is wereldvermaard als toeristische trekpleister. Deze prachtige middeleeuwse stad wordt door de UNESCO beschouwd als werelderfgoed. U kan de officiële website van de stad bezoeken voor allerhande info op www.brugge.be/ maar zie ook www.stad-brugge.be/ . Om meer te weten te komen over toerisme in de streek rond Brugge bezoek www.brugseommeland.be .
Net buiten de stad Brugge bevindt zich het prachtige kleine maar historisch zeer belangrijke stadje Damme. Zeker een bezoekje waard. Zie www.damme.be/ .
De mondaine badstad Knokke ligt op 10 km. Zie www.knokke-heist.info/ .