Lasers ()

We hebben 4 laserapplicaties:

MIXTO GEFRACTIONEERDE CO2 LASER
FRAXEL
LIMELIGHT
TITAN


MIXTO gefractioneerde CO2 laserbehandeling tegen rimpels

De laserbehandeling voor rimpels is een methode om de bovenste laag van uw huid te verwijderen. De methode is uiterst geschikt voor verwijdering van rimpels in het gelaat en voor de afvlakking van littekens door acne. Een behandeling met de CO2 lasertechniek laat uw huid er jonger en frisser uitzien. Diepe lachrimpels en fronslijnen worden vager en fijne rimpeltjes verdwijnen bijna helemaal. Ook littekens als gevolg van acne of waterpokken worden door de behandeling sterk verbeterd. Rimpels en littekens worden vager zonder dat er iets aan het karakter van uw gezicht verandert.

Met behulp van de CO2 laserbehandeling worden dunne laagjes van de huid verdampt. Er ontstaat als het ware een schaafwond. Scherpe groeven in de huid veranderen daardoor in zachte glooiingen. Ook de diepere huidlagen kunnen geprikkeld worden, waardoor bindweefselversteviging plaats vindt. In sommige gevallen zijn twee behandelingen nodig.

Tijdens het eerste gesprek bespreekt de chirurg de mogelijkheden en legt hij u in detail uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. U krijgt uitgebreide instructies over hoe u uw huid voor aan de behandeling dient te verzorgen.

Rimpelbehandeling met CO2 vindt meestal plaats in najaar en winter. De reden daarvoor is dat uw huid na een behandeling uiterst gevoelig is voor UV stralen. Als u uw huid direct na de behandeling aan te veel zonlicht blootstelt, kunt u onregelmatige pigmentvlekken krijgen.

Een complete gezichtsbehandeling wordt onder volledige narcose uitgevoerd. De kleinere behandelingen kunnen onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd.

In het begin is de huid rood en gezwollen en produceert wondvocht. Na ongeveer twee weken is de wond dicht, maar hou er rekening mee dat uw huid nog lang rood kan zijn, zoals iedere schaafwond. Het is niet te voorspellen hoe lang dit duurt. Het varieert van zes weken tot drie maanden. U krijgt uitgebreide instructies mee over hoe u uw huid na de ingreep moet behandelen. Een advies bij een schoonheidsspecialiste is nuttig om u te leren hoe u de rode zones kunt camoufleren met speciale make-up. Deze speciale camouflage kan gebruikt worden van zodra de huid volledig genezen is, dus een tiental dagen na de behandeling. Vanaf die dag kunt u dus weer onder de mensen verschijnen zonder enig teken van operatie.

Deze laserbehandeling heeft in de laatste jaren sterk aan populariteit ingeboet, en dat om meerdere redenen. Vooraleerst is er de zeer lange herstelperiode met roodheid. Daarnaast bestaat er ook kans op zogenaamde hypopigmentatie: de huid verliest (vaak definitief) zijn pigmentatie, ziet volkomen wit en kan zelfs niet meer bruin worden. Door deze witte kleur is er ook steeds een zeer duidelijke afgrenzing zichtbaar tussen de behandelde zone (gelaat) en niet-behandelde zone (hals). Ten derde wordt de duurzaamheid van het resultaat steeds meer in vraag gesteld. Deze ongemakken en ongewenste bijverschijnselen zijn niet aan de orde wanneer we werken met de zogenaamde “gefractioneerde” technieken: in dat geval behandelen we slechts een bepaald percentage van het huidoppervlak, met microscopisch kleine zones. De gouden standaard van de gefractioneerde lasers is de Fraxel laser.

Bestrijd pigmentvlekken, acne, melasma of rimpels met de Fraxel laser

De Fraxel laser is een revolutionair stukje medische spitstechnologie. De toegepaste techniek is tot stand gekomen door de zoektocht naar de voordelen van een huidverdampende laser, maar zonder de neveneffecten en de lange hersteltijd van de vroegere 'laser resurfacing'.

Deze laser kan gebruikt worden voor tal van huidafwijkingen. Vooraleerst gebruiken we de Fraxel laser voor huidverjonging door vernieuwing van de bovenste huidlaag ('skin resurfacing'). Ook als behandeling van fijne rimpels (vooral rond de ogen) geeft Fraxel uitstekende resultaten. Daarnaast is de Fraxel laser aangewezen voor alle vormen van pigmentvlekken en is het de gouden standaard geworden in de behandeling van melasma, het zogenaamde zwangerschapsmasker.

Deze laserbehandeling kan ook bij acne gebruikt worden. Ook littekens na wonden of chirurgie en grove poriën kunnen bestreden worden met de Fraxel laser. Op dit ogenblik wordt gestart met de behandeling van striemen (striae), veroorzaakt door zwangerschap of groei, en ook daar zijn de resultaten uiterst beloftevol. Bovendien heeft deze technologie de unieke eigenschap dat ze toegepast kan worden over het volledige lichaam. Fraxel laserbehandeling produceert duizenden zeer kleine maar diepe cilindervormige behandelingszones. Door deze fractionele (gedeeltelijke) behandeling is de herstelperiode veel korter dan met de oudere technieken. Doordat de huid tijdens een sessie slechts gedeeltelijk (ongeveer 20 %) wordt behandeld, zijn er vier tot vijf sessies noodzakelijk om het volledige huidoppervlak te behandelen, met drie of vier weken tussentijd.

Voor deze behandeling is geen narcose noodzakelijk. Wel gebruiken we een verdovende gel. De patiënt verlaat de kliniek met lichte roodheid en zwelling, die enkele dagen kan duren. U kunt de resultaten direct waarnemen. Na de laatste behandeling verbetert uw huid nog ongeveer zes maanden. Dit komt door de progressieve verbetering van het onderhuidse bindweefsel. De behandeling wordt bij voorkeur gecombineerd met een Titan laserbehandeling tegen rimpels.