TITAN ()

TITAN LASER

De nieuwe TITAN geeft je een natuurlijke mogelijkheid om actief de klok terug te zetten op de ouder wordende huid. Met behulp van lichtenergie wordt de huid gestimuleerd om diep onder het huidoppervlak nieuw collageen en elastine aan te maken. Deze TITAN technologie kan toegepast worden op de huid van uw gezicht, armen, buik en benen. TITAN biedt de mogelijkheid om uw jeugdige en gezonde uitstraling te vergroten zonder chirurgie, herstelperiode of injecties.

TITAN maakt gebruik van een veilige infrarood lichtbron met een unieke golflengte waardoor de diepliggende dermis (lederhuid) gelijkmatig wordt verhit. De opperhuid wordt beschermd door een continue koeling door contact van de huid met het TITAN handstuk, terwijl het infrarode licht de diepe dermis verwarmt. Geen open wonden en dus geen herstelperiode, geen down-time en tevens ook geen pijnstillers nodig. Het is een zogenaamde “non-ablatieve” niet-chirurgische procedure die het collageen in de dermis enerzijds doet samentrekken (kort termijn effect) en anderzijds de productie ervan stimuleert (lange termijn effect) . De TITAN veroorzaakt een opspanning van de huid, fijne rimpels zijn minder duidelijk en poriën zijn verkleind. Het kan worden gebruikt voor een strakkere huid over verschillende delen van het lichaam, met inbegrip van het gelaat en de hals, het voorhoofd, de kaaklijn, onder de ogen, de handen, de buik, rond de knieën, en in sommige gevallen de borsten.

Hoe werkt de TITAN?


TITAN maakt gebruik van een veilig, infrarood licht om de dermis onder het oppervlak van de huid op te warmen. Deze opwarming kan leiden tot onmiddellijke collageen contractie. Tijdens de procedure is het huidoppervlak (epidermis) beschermd door een continue koeling met het TITAN handstuk. Door de behandeling wordt nieuw collageen aangemaakt wat resulteert in verder opspannen van de huid en de ontwikkeling van een meer jeugdige teint met minder lijnen, plooien of slapte van de huid. Het infrarood licht dringt door tot de diepere lagen van de huid en veroorzaakt opspanning van het collageen architectuur. Omdat de warmte wordt toegepast diep in de huid, kan soms een lichte zwelling en roodheid gezien worden. De procedure duurt ongeveer een uur. De resultaten van TITAN “huidspanning technologie” kunnen worden gezien binnen een paar weken van de behandeling, maar het eindresultaat wordt pas volledig bereikt na drie tot zes maanden.

Wat is het verschil van TITAN met haar concurrenten?


Het voordeel van de TITAN over de ‘”therma-lift technieken” (Thermage) is dat de huid en onderliggend vet gelijkmatig wordt opgewarmd en differentiële opwarming van het vet wordt voorkomen, met aldus minder risico op deuken en atrofie van de huid. De lichtenergie van de TITAN veroorzaakt een meer gelijkmatige verdeling van energie voor de opwarming van de diepe dermis in vergelijking met andere energiebronnen, zoals RF (radio frequentie). De TITAN beschadigt het vetweefsel niet omdat gebruik wordt gemaakt een unieke optische energiebron. Concurrerende technologieën hebben meerdere problemen met beschadiging van vetweefsel resulterend in een oneffen huidoppervlak (kuiltjes) vanwege hun RF (radio frequentie) energiebron. Het doel chromofoor van TITAN is water, waardoor een gelijkmatige verdeling van de toegepaste energie in de behandelde zone wordt verkregen. Bij de radiofrequentie technologie is de energie-depositie afhankelijk van de impedantie van de verschillende lagen van de huid ; de onderhuidse vetlaag absorbeert meer energie dan de dermis waarbij het risico bestaat op beschadiging van deze vetlaag, resulterend in een oneffen huidoppervlak.

Op welke lichaamszones kan de TITAN toegepast worden?


Patiënten kunnen met succes behandeld worden op de lichaamszones waar de huid is verslapt is. De verslapte huid op het gelaat, de kaaklijn, de hals, de buik, de bovenarm, de bovenbenen enzovoort reageert bijzonder goed op deze procedure.

Wie kan behandeld worden met de TITAN?


Mannen en vrouwen van alle leeftijden kunnen met succes worden behandeld, ongeacht het huidtype.

Hoeveel behandelingen zal ik nodig hebben?


In principe worden minstens drie behandelsessies voorzien, maar vele patiënten hebben reeds een gunstig resultaat na één sessie.

Wat gebeurt er na de behandeling? Eventuele bijwerkingen?


Onmiddellijk na de behandeling kan u enige roodheid en lichte zwelling in het behandelde zone vertonen. Beide zullen na enkele uren verdwenen zijn.

Wanneer zie ik resultaat?


Sommige patiënten (echter een minderheid) zien direct het eindresultaat. Voor de meeste patiënten zijn de resultaten geleidelijker zichtbaar over een periode van drie tot zes maanden, als het nieuwe collageen wordt gevormd en de huid strakker wordt.

Hoe voelen deze behandelingen aan?


Bij elke TITAN puls voelt u een korte opwarming van Uw huid. Alhoewel in principe onnodig, voelen sommige patiënten zich beter met een milde pijnstiller vooraf. De instellingen van het toestel en de intensiteit van de behandeling kan individueel aangepast worden aan Uw pijngrens.

Voordelen van TITAN behandeling


Huidverjongend effect
Behandelt lakse en verslapte huid
Behandelt alle delen van het lichaam, zoals de nek, gelaat, buik, knieën, voorhoofd enz
Stimuleert de lange termijn aanmaak van collageen
Is veilig, comfortabel en niet-operatief
Alternatief voor liposuctie
Geen herstelperiode nodig