Facelift

Gelaatscorrectie, geen leeftijdscorrectie

Het enige wat een facelift (of: gelaatscorrectie) niet kan doen, is het verouderingsproces stopzetten. Wel kunt u er de klok een heel stuk mee terugzetten. De eerste tekenen van het ouder worden kunnen letterlijk aan het gezicht worden onttrokken door het weghalen van overtollig vetweefsel, het straktrekken van de onderliggende weefsels en het effenen van de huid van uw gezicht en nek.

Facelift of halslift: wie?

Een facelift geeft u een jonge, strakke en frisse uitstraling, met een langdurig resultaat. Maar u krijgt er geen ander gezicht door en het tovert u ook niet om tot een achttienjarige. Stel voor uzelf vast wat uw verwachtingen zijn en overleg die met de chirurg.

Een facelift heeft het beste resultaat bij mannen en vrouwen van wie de huid nog enigszins elastisch is. De meeste cliënten zijn tussen de veertig en zestig jaar, maar ook bij mensen van zeventig of zelfs tachtig jaar kan een facelift nog fantastische resultaten opleveren.

Verschillende technieken

Er bestaan meerdere manieren om een facelift uit te voeren. Er kunnen verschillende technieken gebruikt worden en de uitgebreidheid van de ingreep kan sterk verschillend zijn. We onderscheiden de gewone facelift, de halslift en de minifacelift. Er is een groot verschil in operatietijd, uitgebreidheid van de huidondermijning en in herstel tussen deze behandelingen. De keuze van de techniek en van de uitgebreidheid van de ingreep hangt af van de patiënt en de wensen. Goed overleg met de chirurg is noodzakelijk.

Lees hier meer over een facelift of halslift en het eerste gesprek, de voorbereiding, operatie, nazorgen en eventuele complicaties.