Lipcorrectie

Bij een lipvergroting kan een dunne lip - meestal de bovenlip - operatief worden vergroot door het slijmvlies aan de binnenkant naar buiten te brengen. Een andere veel gebruikte methode bestaat uit het injecteren van een speciale vulling. Bij het smaller maken van volle lippen verwijdert de plastisch chirurg onder plaatselijke verdoving het overtollige weefsel aan de binnenzijde van de lip.

Lipvergrotingen wie?

Volle lippen zijn al een tijdje in de mode. Als u om die reden een lipvergroting wil laten uitvoeren, moet u bedenken dat volle lippen over een tijdje helemaal uit kunnen zijn. In dat geval kunt u beter voor een vulling kiezen die een tijdelijk resultaat geeft. Maar hebt u van nature dunne lippen en wilt u dat blijvend veranderen, dan kan een beetje extra vulling voldoende zijn om jarenlang een mooie mond te hebben.

Lipverkleiningen: wie?

Mensen met een grote bovenlip of een volle, hangende onderlip, kunnen deze eenvoudig laten corrigeren. De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en geeft geen zichtbare littekens.

Het eerste gesprek

De plastisch chirurg vertelt u wat de mogelijkheden zijn en voor welke behandeling u in aanmerking komt. Complicaties komen bij lipcorrecties zelden voor, maar hebt u daar vragen over, dan kunt u die tijdens het eerste gesprek stellen.

Lees hier meer over een lipcorrectie en de voorbereiding, operatie, nazorgen en eventuele complicaties.