Haartransplantatie (Plastic and aesthetic surgery)

Deze techniek bestaat uit het transplanteren van het eigen haar van de patiënt naar een met haar te bedekken plaats op het lichaam. Deze methode is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Indicaties

Dekkingsgebieden calopecia (kaalheid) : frontaal oppervlak, de kleine cirkel op de kruin...
Verdichting schaarse gebieden
Bedekking van littekens: facelift, brandwonden, wonden ten gevolge van ongeval...
Creatie of intensivering van wenkbrauwen, baard ...

Voordeel

Na een medisch onderzoek en een interview maakt deze techniek het mogelijk om een implementatiestrategie op maat op te stellen, rekening houdend met de toekomst en de styling- gewoonten. De natuurlijke haarkleur wordt gerespecteerd.
Tijdens de consultatie krijgt u een prijsvoorstel, alsook een verklarende brochure over het postoperatieve verloop.
Doordat deze techniek wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, kunnen de activiteiten snel hervat worden.


De techniek

Onder plaatselijke verdoving wordt een strook van de hoofdhuid genomen achter het hoofd (occipitale gebied) waar het haar genetisch geprogrammeerd is om verder te gaan. Dit wordt uitgevoerd met de hand onder een lens of microscoop, waarbij men transplantaten, bestaande uit 1, 2 of 3 haren (grafts) verkrijgt.

De grafts worden ingeplant in het ontvangende gebied (voorheen gedefinieerd in het overleg) door middel van kleine incisies gemaakt met behulp van zeer dunne reepjes. Dit alles gebeurt onder plaatselijke verdoving.
1 haar grafts worden gebruikt om de voorste haarlijn te creëren in volkomen natuurlijke enten. 2 en 3 haar grafts worden gebruikt voor de verdichting.

De procedure duurt tussen de 3 uur en 6 uur of meer, afhankelijk van het aantal geïmplanteerde grafts.

Het postoperatieve verloop

Een lichte pijn in het gebied van het litteken kan optreden en is van korte duur. Het innemen van een pijnstiller kan nodig zijn.
Oedeem verschijnt in ongeveer 20% van de gevallen en is pijnloos, alsook ongevaarlijk. Het is vooral een reactie, die optreedt in de huid van de frontale zone. Dit duurt niet lang en verdwijnt bij het opstarten van een ontstekingswerende behandeling.
De hygiënische zorgen en preventieve maatregelen worden tijdens de consultatie toegelicht en opnieuw besproken op het einde van de interventie.